Des de 1980/81 treballant per la Cultura en general, la Valenciana i especialment la de Paterna.



sábado, 14 de junio de 2014

XIII Certamen Literario

ACTA DELS PREMIS OTORGATS PELS JURATS DEL XIII CERTAMEN LLITERARI ATENEU CULTURAL PATERNA

VILA DE PATERNA

MEMBRES DELS DIFERENTS JURATS: Àngel Barona Langa, Maria Jesús Coves Torralba, Vicent J. Fèlix Benacloy, Félix Gámez García, Aureli López Muñoz, J. Enrique Madrid López, Francesc Martín Castaño, Ferrando Martínez i García, Lluís Martínez Orrico, Francesc Mir Guillem, Carmen Navarro Izquierdo, Vicent Ramón Calatayud, Francesc Riera Gras, Antoni Ruiz Negre, Amparo Salvador Verdú, Donís Sanchis Botella i Camilo Segura Artiaga
 

En Paterna, a les dèneu hores i trenta minuts del dia cinc de Juny de l’any dos mil catorze, en el local social de l’Ateneu Cultural “Paterna”, es reunixen els membres dels Jurats corresponents, actuant com a President el que ho és de l’Ateneu, Àngel Barona Langa, i otorguen els següents premis:


PREMIS EN POESIA
  
ATENEU CULTURAL PATERNA - Premi Roberto Salvador Moros, al millor poema de composició i tema lliure, escrit en llengua valenciana, dotat en 900 euros i publicació. Presentats un número de 11 treballs, es concedix al que porta per lema: Eixa carn que es diu home

Oberta la plica, el premi correspon a: 

Joan Josep Serra i Martí, de Valéncia.



TORRE DE PATERNA - Premi Puertas Metálicas Andreu Barberà,  al millor poema sobre l’història i les tradicions (religioses, ceramistes, lúdiques…) de la nostra vila, dotat en 600 euros i publicació. Presentats 11 treballs, es concedix al que porta per lema: Clams de Fe.

Oberta la plica resulta guanyador: 

Josep Navarro i Salvador, de Valéncia.



El jurat ha cregut convenient concedir un accèssit en publicació, al treball que porta per lema: Ahí detrás

Oberta la plica, el premi correspon a: 

Josep Albert Aymemir i Casasús, de Valéncia.



SOCARRAT - Premi Cristalería Martínez, al millor poema satíric a l’entorn de l’actualitat internacional, dotat en 450 euros i publicació. presentats 3 treballs, resulta guanyador el que porta per lema: Tria de pardals.

Oberta la plica, el premi correspon a:

 Andreu Cambronero i Sanchis "Sito Sanchis", de Valéncia.



COVES DE PATERNA - Premi de la Germandat de l’Ecce Homo, al millor poema sobre aspectes morals, religiosos o de la propia festa, dotat en 300 euros i publicació. Presentats 8 treballs, es concedix al que porta per lema: ¡Ecce Homo!

Oberta la plica, el premi correspon a: 

Manolo Navarro i Navarro, de Ribarroja del Túria.

El jurat ha cregut convenient concedir un accèssit en publicació, al treball que porta per lema: Gris autumne. Oberta la plica, el premi correspon a: Rafael Melià Castelló, de Valéncia. 


PREMIS EN PROSA

Tema I. PREMI DE NARRATIVA CURTA MIQUEL ADLERT NOGUEROL

Al no haver-se presentat cap de treball, el premi ha quedat desert


Tema II. CONCURS DE CONTES

Premi José Alberto Herrero Minguet, dotat en 600 euros i publicació. Presentats 63 treballs, es concedix al que porta el lema: La alcoba cerrada

S’obri la plica i resulta guanyador: 

Emilio Alonso Feliz, de Villaviciosa de Odón-Madrid.


Tema III. TEATRE VALENCIÀ

Premi patrocinat per Francesc Riera, Joyers, dotat en 300 euros i publicació. Presentats 6 treballs, els membres del jurat han considerat que cap d’ells té la suficient qualitat per a ser premiat, deixant-se així sense adjudicar.

Tema IV. RETO BLANCO (per a jóvens escritors)

Premi Caixa Popular, dotat en 300 euros i publicació. Presentats 4 treballs, el premi és per al que porta el lema: Lo que nunca sabrán

S’obri la plica i resulta guanyadora: Irene Martí Gil, de Tarragona.


Tema V. ÒPERA PRIMA (per a menors de 15 anys)

Premi Ateneu Cultural Paterna, dotat en 100 euros, publicació i lot de llibres. Presentats 2 treballs, el premi és per al que porta per lema: El galfí que li eixien cames, braços i orelles.

Oberta la plica, resulta guanyadora: 

Iris Moreno Gómez, de Valéncia.


Una vez entregados los premios, el Presidente del Ateneo Cultural Paterna nos presentó a Mª Jesús Cóves, mantenedora del acto, que realizó un breve repaso de nuestra entidad y de los Juegos Florales, destacando también la buena relación que la Asociación que preside, AELLVA, mantiene con nuestra entidad. También nos recordó a Xavier Casp, entre otros grandes escritores de la Lengua Valenciana. 

El suyo fue un discurso breve pero repleto de contenido. Mª Jesús, como primera mujer que ganó la Flor Natural, animo a otras mujeres a continuar escribiendo y agradeció a todos aquellos, que en los tiempos que corren, siguen patrocinando Certámenes o Concursos en todas las facetas de la cultura. Al finalizar su discurso la Asociació d'Escritors en Llengua Valenciana regaló a todos los asistentes el libro del poeta Josep Lluís Garcia Ferrada.

La últimas palabras fueron para Inmaculada Rodríguez, Concejal de Cultura del Ayto. de Paterna, que felicitó a nuestra entidad y nos informó de la próxima Exposición de Pintura, en una sala del Museo de Cerámica, de los cuadros ganadores de los Concursos de Pintura al Aire Libre. 

Para finalizar el acto se cantó el Himno de Paterna y los asistentes abandonaron el local con la satisfacción de haber asistido, un año mas, a un acto sencillo pero lleno de contenido y gran participación.